Представят библиографията на Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва”- Перник


20-01-13-4Излезе от печат библиографски указател “Международен фестивал на маскарадните игри “Сурва”- Перник”, предаде „Градски вестник“. Изданието е на Регионалната библиотека „Светослав Минков” и е посветено на предстоящия 22-ри Международен фестивал на маскарадните игри “Сурва”, който ще се проведе от 1-ви до 3-ти февруари. Библиографията ще бъде представена на 23 януари – сряда от 17 часа в Малкия салон на Двореца на културата от професор Правдомирова, а водещ на вечерта ще бъде етнологът Цветана Манова.

Библиографията е първото самостоятелно библиографско изследване на литература за маскарадните игри за периода 1939 – 2012 година. Съставител на изданието и Димитрина Чалъкова, която е родом от Чипровци. В областта на библиотечното дело работи от 1980 година.Завършила е Института за културно просветни кадри в Благоевград през 1977-ма, а 1996 година придобива нова специалност – Библиотекознание и библиография в Държавния библиотекарски институт – София. Бакалавърска и магистърска степен получава в Университета по библиотечни информационни технологии – София със специалност „Библиотечен мениджмънт”. В момента е методист в Регионална библиотека „Светослав Минков” – Перник.
Редактор на библиографския указател е дългогодишният преподавател в Университета по библиотекознание и информационни технологии проф. д-р. Донка Правдомирова. Автор на студията към изданието е пернишкият етнолог Цветана Манова. Тя е дългогодишен член на фестивалното жури, като в продължение на 40 години изучава и популяризира фестивала „Сурва”.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.