Общински съветници закриха Културно-информационния център в Перник


Месец преди старта на Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва” 2013, Общинският съвет в Перник закри общинското предприятие “Културно- информационен център”, съобщи Градски вестник. На поседната сесия за годината мнозинството реши, че от 1 януари центърът спира да функционира.

С много лека ръка зачеркнахте едно звено, което се занимава с културата и историята на Перник, каза кметът Росица Янакиева. Така както решихте да облекчите бюджета със заплатите на петимата работещи в него, подписахте декларации, че сте изхарчили по 250 лева за срещи с граждани и пътуване в общината, упрекна съветниците от дясно градоначалникът.

Срещу закриването на КИЦ-а гласуваха социалистите. Представителят на гражданската квота в ГЕРБ Любомир Жотев и актьорът Васко Чушев също бяха против. Сред въздържалите се пък са д-р Мария Маринова и д-р Валентин Павлов от ДСБ.

Закриването на КИЦ-а стана в рамките на докладна записка от петима съветници от ГЕРБ – Денислав Захариев, Румен Танев, Милена Миланова, Ивайло Богданов и Пламен Борисов, и от бившия зам.-кмет по култура и бивш директор на Двореца на културата Петьо Фетфов. Шестимата вносители сочат като мотив необходимостта от оптимизиране на бюджетните разходи, заради изоставане в приходната част на бюджета.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.