Животни и хора на тазгодишния карнавал в Габрово


„Животни и хора, хора и животни” – това е мотото на Карнавал 2012 в Габрово, съобщи информационният сайт Gabrovo News.

Ще си позволим да потърсим човешкото в животните и животинското в хората. Ще режем две опашки – една котешка и една драконска. Ще имаме много политическа сатира и също така променено – по-широко трасе на дефилето, което ще премине по бул. „Априлов” (от търговския център), пл. „Възраждане”, ул. „Брянска” (до Дома на хумора и сатирата).

Основен сценарист и режисьор на шествието е Слави Бонев в екип с д-р Тодор Шандурков, като по сценария работиха и служители от общинската администрация, със завиден усет към смешното и към злободневните теми на деня.

Подготвят се около 70 карнавални картини. Сред тях ще има и картина на свободни, танцуващи кокоши, които ще придружават макета на „ресорния” си министър. Друг представител на кабинета с тяло на гепард ще бъде гонен от полицейски коли. Изобщо, ако някои иска да види цялото правителство на едно място, ще може да го направи в Габрово на Карнавала.

Тази година ще бъде разделено официалното честване на празника на града с цялата сериозност, която изисква подобен род събитие, от непринуденото, забавното и карнавалното. Затова празникът на града ще бъде отбелязан на 17 май (четвъртък), когато ще бъде проведена и тържествената сесия на Общинския съвет, а изцяло карнавален ден, изпълнен със събития от сутринта да полунощ, ще бъде съботният ден – 19 май.

В деня на карнавала ще има пунктове за карнавален грим на няколко места в централната градска част, изложение на ретро автомобили, а фокусници, жонгльори и клоуни ще изненадват и забавляват габровци и гостите на града. За любителите на силните усещания ще има нови и още по-екстремни атракции над река Янтра.

Община Габрово се обръща с молба към всички, които живеят с духа на карнавала и към тези, които искат да видят нещата от кухнята, да станат доброволци.

Всеки може да помага там, където се чувства силен. Може да заявите желанието си да станете доброволец на телефон 818 309, лично в отдел Култура.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.