Конкурс за мечка и мечкар по време на „Сурва“ 2012


По решение на Организационния комитет през 2012 г. в рамките на Международния фестивал на маскарадните игри ще се проведе самостоятелен конкурс за представяне на традиционните за маскарадната ни обредност персонажи „Мечка и Мечкар”. Информацията е публикувана от Регионалния експертно-консултантски и информационен център „Читалища” Перник.

Сред целите на конкурса е запознаването на публиката с отделни персонажи в маскарадните групи. Участниците се представят в традиционни роли и костюми в рамките на 5 минути. Участието ще се журира с първа, втора и трета награди в три категории: костюм на мечката, костюм на мечкаря и представяне на персонажите.

За участие в конкурса се подава допълнителна заявка по образец в срок до 10 януари 2012 г. Представянето ще бъде съобразно предварително изработен график.

Конкурсът ще се проведе във времето от 12.30 до 14.00 часа в двата фестивални дни 28 и 29 януари 2012 г. на втората фестивална сцена пред Двореца на културата.

В обявената програма на „Сурва“ 2012 г. е включен и конкурс “Мис Булка”, който се очаква да се състои на 28 януари.

EDIT /28.12.2011/: Съгласно редакцията в програмата на МФМИ 2012, направена на официалния сайт на Фестивала, конкурсът „Мис Булка“ е отменен.

Снимка: Klearchos Kapoutsis, под лиценза на Creative Commons .

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.