Фестивал на етнографския и антропологичен филм: Балкани


От 15 до 17 декември 2011 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски” ще се проведе второто поред издание на Фестивала на етнографския и антропологичен филм. Тази година темата на фестивала е „Балкани“.

Сред заглавията, които ще бъдат показани, има и няколко, които вероятно ще заинтригуват читателите на този блог. Това са  продукцията на БНТ  „Сурва – ритъм и звук“ с автори Веселка Тончева, Екатерина Минкова, Панайот Данчев, филмът на Арена Медия  „Джамал от Кошов – живо човешко съкровище“ на Николай Ненов и Десислава Димитрова, както и творбата на Симеон Григоров и Симеон Мильов „Долината на маските“.

Пълния списък с филмите и часовете, в които те ще бъдат излъчени, можете да намерите тук. За съжаление филмът на Адела Пеева и Иглика Мишкова „Сънувам старци“ не е сред листата със заглавия…

Фестивалът на етнографския и антропологичен филм се осъществява от Сдружение за културни инициативи в партньорство с катедра “Етнология” към СУ, Академично етноложко сдружение и издателство Вакон. Медийни партньори са списание The Explorer, Телевизия Туризъм и сайтът see.bg.

Входът за трите фестивални дни е свободен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.