Международният борд на ФЕКГ бойкотира председателството на Хенри ван дер Кроон


Международният борд на Федерацията на европейските карнавални градове (ФЕКГ) е в дълбока криза, а мнението на нейния председател Хенри ван дер Кроон изобщо не се взима предвид. Това пише самият Кроон в информационния бюлетин на организацията.

Принуден съм да свикам извънредно заседание на Генералната асамблея. В случай че тя не ми гласува доверие, аз съм готов да подам оставката си незабавно, казва още дългогодишният председател на ФЕКГ.

За съжаление след 31 години в борда възникна сериозна криза след Dies Natalis в Швеция през 2010 г. Бойкотиран съм от някои членове на ръководството и получавам отказ за финансиране на пътните ми разходи, продължава в съобщението Кроон. Той обаче не уточнява за кои точно от останалите четирима членове на борда става въпрос.

Дейвид Брандао , както и аз, не искаме да продължаваме в настоящия състав. В интерес на цялото семейство на ФЕКГ е да имаме стабилен борд и като председател на организацията моля Генералната асамблея да се произнесе на 30 май 2011 г., завършва Кроон.

Настоящият Международен борд на ФЕКГ е избран през април 2007 г. и се състои от петима членове: Хенри Фердинанд ван дер Кроон (международен председател и отговарящ за връзките с обществеността), Дейвид Брандао (заместник-председател), Роланд Брейър (заместник-председател), Lieselotte BEIFUSS (ковчежник) и Peter Paul BUTTIGIEG (генерален секретар).

Хенри ван дер Кроон е председател на ФЕКГ от 31 години. Той има голяма заслуга за приемането на Перник в международната организация, както и за обявяването на града за Европейска столица на сурвакарските и кукерските традиции през 2009 г. Кроон е почетен гражданин на Перник и носител на първата награда „Йордан Николов“ (през 2011 г., заедно с Иванка Николова) заради заслугите си за популяризирането на пернишкия фестивал.

През 2004 г. в Перник се състоя 24-та Конвенция на ФЕКГ, а през септември тази година в града предстои да се проведе рожденият ден на Федерацията Dies Natalis.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.