Сурвакарите от Лобош заслужено водят в гласуването за „Наградата на публиката“


„Наградата на публиката“ отива при групата от ковачевското село Лобош. Призът се определя чрез пряко Ес Ем Ес гласуване.

Според последните данни от сайта на Община Перник сурвакарите от Лобош са получили 21,5 процента от гласовете (498 гласа). На второ място е сурвакарската група от Друган с 10,6 процента (246 гласа). Трета е групата от Габров дол с 4,9 процента от гласувалите (113 гласа).

Официално резултатите бяха обобщени в присъствието на нотариус и журналисти в Културно-информационния център в Перник тази вечер точно в 20, 00 ч., предаде сайтът „Добрините“.

Общо 2321 любители на маскарадните игри са дали гласа си по телефона, съобщи по-рано информационният сайт http://www.pernikonline.com. Наградата пътуване до Венеция отива при земенчанката Василка Йорданова Георгиева, която от малка е участничка в групата от Лобош.

Поздравявам сурвакарите от Лобош, които се представиха наистина впечатляващо днес!! Много и прецизно изработени маски! Честито!

Моите адмирации и към многобройната група на село Друган, която сякаш беше най-атрактивната, по мое мнение, в първия фестивален ден!

Честито и на сурвакарите от Габров дол, които заедно с „Майсторите на танца“ закриха „20 пъти по-добре“ 20-я Фестивал в Перник. Беше уникално!

1 Comment

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.