Предлагат международния фестивал в Перник като туристически продукт на големи туроператори


Фестивалът на маскарадните игри Сурва ще стане част от пакетите на големи световни турооператори. Такова е намерението на ръководството на община Перник и организаторите на най-важното за града събитие.

Още в дните на 19-тото му издание тази година кметът на Перник Росица Янакиева заговори за идеите и за решимостта подготовката за догодина да започне веднага след края на таз-годишната Сурва. Идеята е фестивалът все повече да се превръща в туристически продукт и да довежда в Перник повече гости и туристи от страната и чужбина.

Освен срещи с туроператорски фирми можем да водим разговори и с председателя на Агенцията по туризъм Анелия Крушкова, с която и сега имаме добро сътрудничество, споделя кметът непосредствените планове.

Янакиева мисли и за бизнеса. По време на фестивалните дни търговците по площада са вдигнали оборота и както се казва ден година храни. В тази посока има много резерви. Градът и общината нямат необходимата хотелска база.

Сурва е част от начина на живот на перничани, обичаят е в същността ни, предаван през поколенията, казва кметът и мисли и планира как организацията и преосмислянето на международния фестивал да става все по-добро. Само така, казва тя, ще се отговори на порасналите очаквания.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.