Започва подготовката за следващата Сурва


Фестивалът влиза като продукт в пакета на големи туроператори

Руми Борисова, Градски вестник
Като заваля дъждецът по време на втория ден от маскарадния фестивал Сурва 2010 кметът на Перник Росица Янакиева се отби във фестивалния пресцентър, настанен в помещението на КИЦ в центъра на града. Тя похортува благо с хората, но от дума на дума пак се заговори за работа. От утре трябва да почнем подготовката на следващия, фестивал, каза кметът и разговорът се отприщи.

Толкова много усмихнати хора, толкова ентусиазъм и взаимна радост не може да предизвика нищо друго освен Сурвата. Мили и вежливи бяха и полицаите. Привлечени от отзвука и от минали години в Перник дойдоха и много гости от страната. Фотограф от Варна призна, че идва за пръв път и е толкова впечатлен, че няма да пропусне никое от следващите издания.
Всичко това и амбицията с всяка измината година фестивалът да се превръща все повече в туристически продукт е причина кметът да иска подготовката за следващия да започне веднага след края на този. Трябва да се срещнем с големите туроператори, за да включат Сурва в пакетите си. Можем да водим разговори с председателя на агенцията по туризъм Анелия Крушкова, с която и сега имаме добро сътрудничество, споделя кметът непосредствените планове. Янакиева мисли и за бизнеса. Търговците по площада през фестивалните дни са вдигнали оборота и както се казва ден година храни. Сурва е част от начина на живот на перничани, обичаят е в същността ни, предаван през поколенията, казва кметът и мисли и планира как организацията и преосмислянето на международния фестивал да става все по-добро. Само така ще се отговори на порасналите очаквания. Успехът е несъмнен, защото и скептиците стават съмишленици.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.